#KrachtvanFeyenoord
; #KrachtvanFeyenoord

Feyenoord Schoolsport

Feyenoord wil kinderen van het basisonderwijs graag in beweging brengen. Op meer dan vijftig Feyenoord Partnerscholen in de wijken Charlois, Feijenoord en IJsselmonde doen we dat letterlijk, het hele jaar door. Schoolsport als doel, met de #KrachtvanFeyenoord als middel.  

Samen sporten
Wij geloven dat voldoende bewegen de concentratie, motivatie, fitheid en daarmee de schoolprestaties bevordert, terwijl het overgewicht voorkomt. Daarnaast draagt een gezonde leefstijl bij aan een beter zelfbeeld, meer zelfvertrouwen en heeft het een positief effect op sociaal gedrag. Daarom zijn we het hele jaar met Maatschappelijk Trainers en jeugdspelers van Feyenoord Academy aanwezig op basisscholen in Rotterdam-Zuid. Om duizenden kinderen te vertellen over die gezonde leefstijl, maar vooral om te doén, met elkaar te ervaren hoe leuk sporten en bewegen is. 

Lessen voor alle leeftijden
De allerkleinsten uit groep 1 en 2 maken via Feyenoord Voetjebal kennis met de bal en ontwikkelen zo hun motorische vaardigheden. De overige klassen volgen de Feyenoord Sportles, waarin kennis wordt gemaakt met de verschillende sporten van multiclub Feyenoord (zaalvoetbal, handbal, basketbal en hockey), met speciale aandacht voor samenwerking, normen en waarden. Het toetje is voor groep 8: zij krijgen tijdens de Profdag een voetbaltraining op Varkenoord, het jeugdcomplex van Feyenoord, inclusief een gastles van een jeugdspeler en een rondleiding door De Kuip.

Ouder-Kind Toernooi
Feyenoord wil niet alleen kinderen in beweging brengen, maar ook hun ouders. Figuurlijk, omdat we veel waarde hechten aan de betrokkenheid van ouders bij de ontwikkelingen van hun kind(eren). Maar we willen ouders ook letterlijk laten bewegen. Om dat te stimuleren, organiseren we jaarlijks een Ouder-Kind Toernooi voor leerlingen uit groep 3 en 4 van de Feyenoord Partnerscholen, waarin een goede samenwerking de sleutel is tot sportief succes. 

Fitter met Feyenoord
Voor basisschoolleerlingen die kampen met overgewicht of problemen hebben met het hanteren van een gezonde leefstijl hebben wij het traject Fitter met Feyenoord. Meer informatie over Fitter met Feyenoord vind je hier.  

#KrachtvanFeyenoord Nieuwsbrief
Op de hoogte blijven van de #KrachtvanFeyenoord? Meld je hier aan voor de maatschappelijke nieuwsbrief.

Aanmelden