#KrachtvanFeyenoord
; #KrachtvanFeyenoord

Zuid voor Zuid

Feyenoord gelooft dat jongeren het verschil kunnen maken in hun eigen wijk. Hun achtergrond en ervaringen kunnen van waarde zijn voor de opgroeiende jeugd. Daarom bieden we hen de kans om als maatschappelijk coach van Feyenoord zichzelf te ontwikkelen en daardoor als rolmodel het verschil te maken. 

Werkervaring opdoen
Zuid voor Zuid is bedoeld voor jongeren tussen de 16 en 23 jaar die een zetje in de goede richting kunnen gebruiken. Jongeren die moeite hebben om hun opleiding af te ronden, moeilijk werk kunnen vinden en wel een boost in eigenwaarde of zelfrespect kunnen gebruiken. Feyenoord biedt hen de kans om werkervaring op te doen door mee te lopen binnen de projecten en de #KrachtvanFeyenoord over te brengen op de Rotterdamse jeugd. 

Rolmodel voor de wijk
De jongeren komen wekelijks één dag samen in het Feyenoord Clubhuis in de buurt. Daar worden ze gecoacht door middel van interactieve workshops en werken ze aan hun vaardigheden en zelfvertrouwen. Hierbij leren ze hun eigen kwaliteiten kennen én hoe ze die kunnen inzetten. Ze leren hoe sport mensen kan inspireren en motiveren, waarbij zij zelf het goede voorbeeld geven.

Zo worden de jongeren tijdens hun Zuid voor Zuid traject een rolmodel voor de jongeren in hun eigen wijk, waardoor enerzijds hun zelfvertrouwen, eigenwaarde en verantwoordelijkheidsgevoel toeneemt en anderzijds de wijk elke dag een stukje leefbaarder en mooier wordt! 

Gemotiveerd aan de slag
Na een periode van zes maanden hopen we dat de jongeren een baan hebben gevonden of weer gemotiveerd aan een opleiding beginnen. Zijn ze daarna uit het oog? Zeker niet. We blijven hen betrekken bij de nieuwe trajecten, zodat ze zich opnieuw als rolmodel kunnen inzetten. 

 

 

Meld je aan