Over de Academy

Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

Missie

Feyenoord Academy is een toonaangevende jeugdopleiding, die jonge voetballers opleidt tot profvoetballer. We werken met de beste talenten, beschikken over topsportfaciliteiten en bieden kansen aan onze spelers. Elk jaar stromen er twee spelers vanuit Feyenoord Academy door naar de eerste selectie. Het uiteindelijke doel van Feyenoord Academy is dat zij minimaal de helft van de eerste selectie van Feyenoord voortbrengt.

 


Visie

Feyenoord Academy leidt op in een topsportomgeving waarbinnen optimaal gepresteerd kan worden. De Academy richt zich op meer dan alleen de voetbaltechnische en fysieke ontwikkeling van het individu en focust binnen de opleiding op: 

Zelfkennis en leervermogen (intrinsiek vanuit kracht)
Ontwikkeling (totale mens)
Betrokkenheid (kameraadschap)
Prestatiegedrag (gerelateerd aan voetbal)
Winnaarsmentaliteit (het échte willen) 
Onverstoorbaarheid (jouw proces binnen veranderende omgeving) 
 


Viersporenbeleid 

Feyenoord voert een viersporenbeleid voor de jeugd. De club biedt de vele talenten van Feyenoord Academy het beste maatwerk en daarmee de grootste kans om zich te ontwikkelen tot een speler van het eerste elftal waarbij kwaliteit van de individuele speler voorop staat.
 
Feyenoord 1
Het eerste elftal blijft in alle opzichten topprioriteit voor Feyenoord. De helft van het eerste elftal dient afkomstig te zijn uit de eigen jeugdopleiding. Elk jaar stromen twee spelers vanuit Feyenoord Academy door naar de eerste selectie.
 
Jong Feyenoord 
De rol van Jong Feyenoord is volledig ondersteunend aan Feyenoord 1. In dit elftal komen de reservespelers van het eerste elftal in actie gecombineerd met spelers van Feyenoord Academy. De selectie van Jong Feyenoord verlengt de opleiding van Feyenoord Academy met twee jaar. Jonge, talentvolle spelers die te oud zijn voor Onder 19 en niet direct de stap kunnen maken naar het eerste elftal krijgen zodoende de kans zich langer en verder te ontwikkelen. 
 
Feyenoord Onder 19
Als vlaggenschip van Feyenoord Academy is het doel voor Feyenoord Onder 19 om elk jaar om het landskampioenschap te spelen. Een landstitel levert (ook) een ticket op voor de UEFA Youth League, een ijzersterke internationale competitie waarin Feyenoords talenten tegenover de beste jeugdspelers van grote Europese clubs komen te staan. Zodoende kunnen de Feyenoord-talenten de nodige (Europese) ervaring opdoen en spelen ze meer wedstrijden met veel weerstand.
 
Samenwerking FC Dordrecht
Feyenoord werkt samen met FC Dordrecht zodat een aantal spelers op huurbasis kan uitkomen voor een club die actief is op het op een na hoogste competitieniveau van Nederland. Het feit dat FC Dordrecht in de eerste divisie, op natuurgras én onder de rook van Rotterdam speelt, maken de club de ideale samenwerkingspartner
 

Specialisaties

Feyenoord Academy maakt gebruik van een aantal specialisaties om spelers optimaal te kunnen ontwikkelen.