#KrachtvanFeyenoord
#KrachtvanFeyenoord

Feyenoord Street League

De Feyenoord Street League is de spannendste straatvoetbalcompetitie van Rotterdam en omstreken. Wedstrijden winnen is belangrijk, maar de meeste punten kunnen buiten de lijnen verdiend worden.

Een seizoen lang plezier
Honderden kinderen uit de bovenbouw van basisscholen in Rotterdam hebben het hele schooljaar plezier van de Feyenoord Street League. Gedurende het seizoen spelen ze wedstrijden op de zondagen dat Feyenoord 1 een uitduel speelt. De Street League-teams spelen de ene keer thuis, in hun eigen ‘stadion’. De andere keer spelen ze uit en gaan ze met z’n allen fietsend of lopend naar een veldje verderop in de buurt of een andere wijk. Of ze spelen op neutraal terrein, het Topsportcentrum, voor het jaarlijkse bekertoernooi.

Scoren met gedrag
Wie wedstrijden wint, scoort punten. Maar daarmee word je geen kampioen. Met sportief gedrag, het uitvoeren van buurtbijdragen (zoals het schoonmaken van de wijk of het helpen van ouderen) en het bijwonen van sportdagen en workshops (bijvoorbeeld over pesten) ontvang je nóg meer punten voor het ‘Geen woorden maar daden’-klassement.

Verbindende factor
Doordat de deelnemers aan de Street League zich inzetten voor anderen, wordt de #KrachtvanFeyenoord verspreid over een grote groep mensen. Niet alleen ouders en stagiairs worden erdoor geraakt, ook buurtbewoners ervaren de impact die Feyenoord heeft. Zo ontstaat er een sterke sociale cohesie in de wijk, met de Street League-teams als verbindende factor. 

Feestelijke Finaledag
Het sportieve hoogtepunt van de Feyenoord Street League is ieder seizoen weer de Finaledag. Op deze feestelijke dag komen alle teams en hun supporters bij elkaar op een mooie plek in Rotterdam om het seizoen met elkaar af te sluiten. Het winnende team krijgt de schaal en wordt met de spelersbus van Feyenoord 1 terug naar hun wijk teruggebracht. Maar eigenlijk kent deze dag alleen maar winnaars.

Meedoen? 
Wil je een team inschrijven voor de Feyenoord Street League? Alle basisschoolleerlingen uit de bovenbouw die wonen in de gebieden waar de Street League plaatsvindt, kunnen zich opgeven voor de spannende straatvoetbalcompetitie. Meer informatie over aanmelden, de deelnemende teams en wijken en het programma vind je op www.feyenoord.nl/street-league

Feyenoord Street League is onderdeel van het Erasmus+ Community Champions League project.