Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

Gooi geen voorwerpen

Wees trots op het beste veld van Nederland! Gooi geen voorwerpen op of richting de grasmat en voorkom boetes voor de club.
Het veld van De Kuip is de afgelopen acht jaar uitgeroepen tot het beste speelveld van de Eredivisie.
De aanvoerders van de achttien clubs uit de Eredivisie beoordelen wekelijks de velden waarop zij gespeeld hebben. De afgelopen acht jaar gaven zij de hoogste beoordeling aan het veld van De Kuip. Iets dat tot stand kwam door het harde werk van het team dat zich dagelijks bezighoudt met de onderhoud van het gras. Met passie en wiskundige precisie werken de medewerkers van de club soms letterlijk dag en nacht aan de grasmat. Behoud het beste veld van Nederland en gooi niks richting of op het veld.

Voor het gooien van één of meerdere voorwerpen richting het speelveld kun je een stadionverbod krijgen van 24 maanden.
Wanneer er één of meerdere voorwerpen richting het veld wordt/worden gegooid (ongeacht of het voorwerp uiteindelijk in de gracht, op het veld of in de buurt van een speler of official terechtkomt) wordt dit in alle gevallen bestraft met een stadionverbod van 9 tot 24 maanden (afhankelijk van het feit en/of de gevolgen). Meer informatie hierover kun je vinden in de door Feyenoord opgestelde gedragsregels

Niemand mag zonder toestemming het veld van De Kuip betreden. 
Het speelveld van De Kuip is heilig. Niemand mag zonder toestemming de grasmat betreden. Ook de medewerkers van Feyenoord en Stadion Feijenoord niet. Bij een rondleiding wordt er dan ook streng op toegezien dat niemand het veld betreedt.

Feyenoord ontving de afgelopen jaren meerdere straffen omdat er voorwerpen op het veld werden gegooid.
Voor Feyenoord, de KNVB en de UEFA is het onacceptabel dat er voorwerpen op het veld worden gegooid. De straffen van zowel de nationale als Europese voetbalbond zijn fors en bestaan uit geldboetes en het spelen van wedstrijden zonder publiek. Feyenoord ontving de afgelopen jaren diverse straffen hiervoor. De club zal altijd proberen deze straffen te verhalen op de daders.